Za dječiji doplatak vlasti Sarajeva daju 33 KM, a za psa u azilu 157 KM

11461

U Sarajevskom kantonu dječji doplatak iznosi 33 KM, a uvećani 49,50, dok su u većini ostalih kantona izdvajanja za tu svrhu manja od ovog iznosa ili uopće ne postoje, iako federalni zakon propisuje obavezu. I dok život djeteta u BiH vrijedi 33 KM, čuvanje životinje u azilu u BiH, prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, mjesečno košta 157 KM.

“Da se razumijemo, volim pse, ali paradoks je da moje dijete, koje je 100-postotni invalid I. kategorije, mjesečno na osnovu invalidnosti dobija 156 KM dok je za jednog psa izdvajanje 157 KM”, kazao je jedan ogorčeni otac.

Neprovediv zakon

Psi su postali gospodari ulica, a to im je omogućio Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja koji je jedan od najhumanijih u svijetu… – prenosi Večernji List.

Napomena: Dušebrižnici i borci za pseća prava, koji ponekad izađu na ulice sa svojim više nego debilskim transparentima, poput nedavnog: “I ja sam pas lutalica”, su obično iskorišteni ili plaćeni ljudi, jer, tzv. azilski centri za pse su dobro uhodana shema za uzimanje i pranje novca iz evropskih fondova za zaštitu pasa. Od običnih baraka i dotrajalih, doslovno šupa u okolini Sarajeva, odjednom su nastali azilski centri za pse, od kojih je većina pasa na ulicama Sarajeva i sve su češći napadi na građane. Novac se bespravno uzima i završava u privatnim džepovima time što se psi privode, a zatim ponovo puštaju na slobodu, praveći stalni obrt i potraživanja od raznih fondova.

Stoga, kada sljedeći put vidite kojekakve dušebrižnike za “zaštitu pasa”, znajte da je njima novac iz evropskih i naših građanskih fondova na prvom mjestu, a psi su samo sredstvo manipuliranja. Godišnje se nekoliko miliona maraka slije u imaginarne azilske centre za zaštitu pasa, a primijetit ćete, da je svakoga dana na ulicama gradova sve više pasa sa “oznakom na uhu”, dakle, bili su, a zatim su pušteni iz azilskih centara. Kako? Dušebrižnici za zaštitu pasa znaju…

Izgleda da naše društvo postaje jedan veliki (azilski) centar za legalnu iznudu i pranje novca, a azilski centri za pse su za sada provjerena i uhodana shema, no, nažalost, samo jedan od bezbroj načina. 

PODIJELI