Poziv na ubistvo: Šiije ucijenile glavu dr.Zakira Naika na 150.000$

Šiitska grupa iz Indije, koja sebe naziva Husejnovi tigrovi pozvala je na ubistvo poznatog TV evanđeliste dr.Zakira Naika. Njegova glava ucijenjena je na 150.000 američkih dolara.

“On je pokvarenjak, vrijeđao je Poslanika islama i ko god ga ubije, bit će nagrađen i ne samo na ovom svijetu… A od nas će dobiti nagradu u gotovini” – napisao je predstavnik pomenute šiitske organizacije.

Na njegovo ubistvo pozvao je Sejjid Kalbe Jawad Naqvi, sin višeg potpredsjednika prominentne indijske organizacije All-India Muslim Personal Law Board, klerika Sejjida Kalbe Sadiqa.

“Naik je nevjernik i vrijeđao je Poslanika” – izjavio je Sejjid Kalbe Jawad Naqvi, a prenosi Hindustan Times.

Šiije dvanaestoimamije iz Indije, koji pozivaju na ubistvo dr.Zakira Naika
Članovi ugledne šiitske dvanaestoimamijske porodice Naqvi

Za huškanje na ubistvo i podstrekivanje mržnje, prema zakonu Indije slijedi od jedne do sedam godina zatvora, međutim, do sada, protiv ove šiitske organizacije i njihovih predstavnika nije podnesena nikakva krivična prijava.

Dr.Zakiru Naiku je prošle godine od strane kralja Selmana dodijeljena nagrada Kralj Fejsal i grant od 200.000$ za promoviranje islama u svijetu.

Napomena: Pomenuta organizacija i šiitski učenjaci, koji pozivaju na njegovo ubistvo su članovi ugledne dvanaestoimamijske porodice Naqvi iz Indije, članovi iste sekte šiija, koja egzistira i u Bosni i Hercegovini i koji čine većinu šiija u Iranu i Iraku.

Izvor: www.hindustantimes.com
Piše: Resul S. Mehmedović

 

Related Articles

Close
Close